Снимка: Булфото, архив

Изходът и входът на Бургас в посока автомагистрала "Тракия" са блокирани от протестиращи с автомобили. От двете страни на пътя има засилено полицейско присъствие, като за реда следят и служители с няколко автомобила на жандармерията.

Още по темата
Движението е спряно от полицейски патрули още на колелото на изхода на Бургас по посока автомагистрала "Тракия". От обратната страна също полиция предупреждава шофьори, че не могат да преминат през блокадата. Има призив сред протестиращите да пропускат само автомобили със специален режим на движение.

От пресцентъра на ОДМВР разпространиха и информация за обходните маршрути, които могат да бъдат използвани от водачите. Въведена е временна организация. Колите, които се движат в посока София могат да използват надлеза на "Лукойл", а оттам могат да се качат на магистралата от пътен възел Камено. Колите, които пътуват за Бургас от автомагистрала Тракия, се отбиват от пътен възел Камено.

Два протеста се провеждат и  близост до Ямбол, като участниците в единия са блокирали движението по републиканския път между Ямбол и ГКПП "Лесово" край разклона за село Тенево. Исканията са за повишаване на стандарта на живот.

След близо два часа блокада протестиращите шуменци се оттеглиха от пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус". Образувалите се колони по различните направления на движение се пускат поетапно, съобщиха от областната дирекция на полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase