Снимка: dnes.bg

10-годишно момче от социален център в Благоевград размаха нож и заплаши служителите и другите възпитаници. Момчето е заедно с брат си в център за настаняване от семеен тип.

В четвъртък около 19:00 ч. по време на вечеря, грабнал нож и го размахал. Не е успял обаче да нарани никого. След това пък заплашил да се самоубие.

Работещи в центъра успели да вземат ножа от ръцете му. След това момчето било откарано за преглед в болницата. През това време брат му пък започнал да буйства и счупил стъклена врата в социалното заведение. Не е ясно от какво е била предизвикана агресия, пише "24 часа".

Момчето е настанено в социалната услуга на 15 септември тази година от Дирекция "Социално подпомагане", съобщиха от общинската администрация.

До този момент то не е проявявало агресия. Детето е изоставено от своите родители. Възможно е реакциите да са породени от този факт, допускат социалните работници.

Предстои да бъде направена обстойна проверка по случая, която ще бъде осъществена съвместно с отдел "Закрила на детето".

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания работят специалисти с опит, които полагат адекватни грижи за настанените в социалната услуга, поясняват от общината.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Ми като никой не е обяснил на детето ,че" който вади нож от нож умира" - така ще

14

Мяу

преди 2 години

До чарлиВъзпитателно е, но е незаконно.

13

Анонимен

преди 2 години

Не е ясно от какво е била предизвикана агресия,.........................от ДНК на етноса му.