Поредна вечер на протести в няколко града на страната. От няколко дни граждани блокират основни пътни артерии, недоволни от високите цени на горивата, но и от стандарта на живот.

Още по темата
Протестното шествие в Перник започна традиционно от кв. "Изток" и се отправи към пътен възел "Даскалово", където движението по автомагистрала "Люлин" в района остана затворено. Полиция и жандармерия охраняваха протестиращите. Образува се километрично задръстване, а гражданите поискаха от хората, които бяха блокирани в автомобилите си да се присъединят към протеста им. Всичко обаче премина мирно и до напрежение не се стигна.

В София за 25-ти пореден ден майките на деца с увреждания продължават да са на улицата и да настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. След като по традиция се събраха под прозорците на властта, шествието им продължи до централата на НФСБ на ул. "Раковски" 134, където част от тях хвърляха водни бомбички по сградата.

Протестът във Варна започна и тази вечер пред катедралата в града, блокира кръстовището пред нея и общината. След това протестът прерасна в шествие и се отправи към Аспаруховия мост, а гражданите затвориха движението и в двете посоки за кратко.

Недоволството на протестиращите пред общината в Бургас беше насочено срещу ниския стандарт на живот в България. Протестът беше мирен. Събралите се граждани заявиха, че на протест ги е изкарала нарастващата бедност в страната.

Още за днешните шествия вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase