Снимка: БТА

Работодателите застанаха плътно зад вицепремиера Валери Симеонов и заявиха, че не може улицата да диктува поведението на хората. По същото време родители на деца с увреждания и техни съмишленици скандираха за оставката на Симеонов след обидното му изказване по адрес на "кресливите майки".

Още по темата

"Не сме излизали на протести, които пряко не касаят нас. Просто думите на г-н Симеонов към майките и децата ни провокираха да излезем. Децата са бъдещето на тази държава, няма как да се говори срещу тях", обясни Георги Янчев от най-голямата мото организация в страната Sofia Riders, чиито членове застанаха зад майките.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че пътува постоянно и доста често вижда хора с увреждания. Говорил е с родители на такива деца, които му споделят, че няма достатъчно финансиране за решаване на проблемите им.

"Пред Министерския съвет имаше 500 човека. 500-600 човека не променят нищо. Същевременно видях доста пълни заведения, тези хора не дойдоха да ни подкрепят", каза още Янчев.

"Имахме среща с вицепремиера Валери Симеонов, за да дискутираме макроикономическата рамка. Основните акценти бяха възможностите за ускоряване на икономическия растеж", посочи Милена Ангелова от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

По думите ѝ като работодатели правят всичко възможно, за да приобщят всички форми на пазара на труда.

Ангелова е на мнение, че предсрочен мандат или служебнo правителство ще влоши икономическата обстановка в страната.

"Дори в нашия офис имаме двама служители, които са с увреждания. Търсим с невероятни усилия на улицата хора на пазара на труда. Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява за реформа в здравната система, която да набляга върху превенцията", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase