Снимка: Bulgaria On Air

Днес удари първият звънец за много първокласници в българските училища. Във Велико Търново, обаче, той удари и за много нови учители.

С 15 току що завършили висшето си образование преподаватели ще започне учебната година в СОУ "Емилиян Станев“. Някои от тях кандидатстват дори с уверения от университетите си, тъй като дипломите им все още не са изготвени.

В последните няколко години ръководството на училището, което е едно от най-големите в страната, си е поставило за цел да подкрепя младите специалисти. В момента 17% от преподавателите в учебното заведение са на възраст по 35 години.

В първия учебен ден в СОУ "Емилиян Станев" единствето по-развълнувани от първокласниците и техните родители са 15 младежи, които днес за първи път влизат в класната стая в ролята на учители, предават от телевизия Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че в последните години значително се увеличава броят на младите хора, които искат да бъдат учители, казват от ръководството на училището, тъй като тази година с радост отчели огромен интерес към свободните позиции, които обявили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase