Видео 12.09.2018

Старозагорско село на протест заради разбит път

Жителите на старозагорското село Маца излязоха на мирен протест заради разбит път. Той е в тежко състояние от близо 10 години, а там всеки ден минават автобуси и коли от близките села, за да превозват работници до държавната ТЕЦ "Марица-изток 2".

Отсечката е част от републиканската пътна мрежа. Въпреки това в по-голямата ѝ част асфалтът липсва. Преди близо 10 години започва ремонт. Aсфалтът бива изрязан, мантинелите премахнати... и работата спира.

Превозвачът, обслужващ междуградската линия, преминаваща през селото, казва че сериозно обмисля да се откаже от нея.

От Областното пътно управление в Стара Загора заявиха, че до края на годината ще бъде извършен частичен ремонт на пътя. Цялостното му довършване и асфалтиране обаче ще бъде заложено за следващата година с финансиране от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още за протеста на хората вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 месеца

Мн са ми селски тея в Стара Загора.

5

Наблюдател

преди 10 месеца

Заглавието доказва, че левитацията е възможна!

4

Анонимен

преди 10 месеца

Схемата при Мутрата от Банкя е такава, че пътното няма пари за нищо! Отпускат им за заплати и да си платят тока в тоалетната както се вика. За основни ремонти -нищо! Ако отпусне пари Боко само тогава . Те стоят и си траят, Министерството на строителството и то е пас. Всички чакат да стане някоя трагедия и тогава ще се размърдат