Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни 16 100 000 лева за здравеопазване за 2018 г.

На НЗОК ще бъдат предоставени 8 000 000, с които ще бъдат заплатени дейности, дължими за периода август - октомври 2018 г.

Сред тях са разходи за ваксини за рак на маточната шийка, дейности за здравно неосигурени лица, както и разликата в потребителската такса, която не се заплаща от пенсионерите.

Средства в размер на 8 100 000 лева ще се предоставят на лечебните заведения за болнична помощ - търговски дружества с над 50 на сто държавно участие в капитала. Парите са предназначени за основен ремонт, ремонт, свързан с преустройството на лечебните заведения и/или закупуване на дълготрайни материални активи.

Осигуряват се и допълнителни до 36,2 млн. лв. по бюджета на МРРБ за финансиране на обход на Габрово - фаза I. 

Разглеждан в съвкупност с тунел под връх Шипка, проектът, след неговата цялостна реализация, ще осигури една от най-преките пътни връзки между Северна и Южна България по направлението на общоевропейски коридор № IX.

Предвижда се средствата да се използват от Агенция "Пътна инфраструктура" за разплащане на строително-монтажни работи, строителен надзор и проектиране на разширен идеен проект на тунел под връх Шипка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase