Прегазеният балетист и БМВ-то, което го помете на пътя. Колаж: Facebook

25-годишният шофьор от Варна, който блъсна и уби 39-годишния балетист Мартин Чикалов, никога не е имал книжка, пишат. 

Заради шофиране без притежание на документ за правоспособност, мъжът е бил наказван два пъти с акт, като единият е от 2010 г., когато 25-годишният убиец е бил непълнолетен.

Мъжът сега е задържан за 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като във вторник следобед се е предал в присъствието на адвоката си – 20 часа след кървавия инцидент.

Още по темата

Директорът на ОДМВР в града обясни, че на водача е взета проба за алкохол и наркотици, като резултатите все още не са ясни.

Според събраните до момента доказателства балетистът е бил блъснат близо до пешеходна пътека, но не е бил на нея. 

Варненската окръжна прокуратура ще внесе искане извършителят да остане в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че инцидентът стана в понеделник вечерта – около 19:30 ч. 39-годишният балетист от Държавната опера – Мартин Чикалов беше блъснат от БМВ до входа на морската градина във Варна. По-късно мъжът издъхна в болницата. 

След удара извършителя избяга, но 20 часа по-късно се предаде. По думите на свидетели 25-годишният водач е карал рисково и преди удара. Автомобилът му се е движил с превишена скорост по целия булевард, като за малко не се е ударил в друга кола.

Довечера приятели, роднини и колеги на убития на пътя балетист от Държавна опера Варна Мартин Чикалов организират "Поход за живот". Шествието ще тръгне в 18 часа от сградата на общината и ще спре пред сградата на областната управа.

Коментари Напиши коментар

130

Анонимен

преди 8 месеца

Кой и как е допуснал човек без книжка да регистрира автомобил на свое име? И като е хващан и преди без книжка защо не търка креватите в затвора или поне не му е конфискувано бмв-то? Пак ли ще се покажат джигитите да казват как не било важно да имаш книжка щото видиш ли карали по-внимателно от тези с книжките? Жалко за убития...

129

Анонимен

преди 8 месеца

"24-годишният варненец на два пъти е бил наказван с актове"

Жалко за жертвата, първо да кажа, преди да ме оплюят първичномислещите смешници.
Относно актовете, кой колко акта имал, това е тъпo и смешно! То и на мен мой познат полицай ми написа 3 акта за 1 месец! Но не защото съм направил нарушение, а защото полицаят мрази родителите ми!

128

Анонимен

преди 8 месеца

До кога някакви о.трепки ще мачкат и убиват качествените и нормални хора. До кога няма да има правосъдие в тази страна. Без спазване на закона от всички и без нормална правораздавателна система ще се затрие всичко нормално. Тия управляващите явно са сляпи, глухи и нями, щом позволяват такава анархия.