Прегазеният балетист и БМВ-то, което го помете на пътя. Колаж: Facebook

25-годишният шофьор от Варна, който блъсна и уби 39-годишния балетист Мартин Чикалов, никога не е имал книжка, пишат. 

Заради шофиране без притежание на документ за правоспособност, мъжът е бил наказван два пъти с акт, като единият е от 2010 г., когато 25-годишният убиец е бил непълнолетен.

Мъжът сега е задържан за 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като във вторник следобед се е предал в присъствието на адвоката си – 20 часа след кървавия инцидент.

Още по темата

Директорът на ОДМВР в града обясни, че на водача е взета проба за алкохол и наркотици, като резултатите все още не са ясни.

Според събраните до момента доказателства балетистът е бил блъснат близо до пешеходна пътека, но не е бил на нея. 

Варненската окръжна прокуратура ще внесе искане извършителят да остане в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че инцидентът стана в понеделник вечерта – около 19:30 ч. 39-годишният балетист от Държавната опера – Мартин Чикалов беше блъснат от БМВ до входа на морската градина във Варна. По-късно мъжът издъхна в болницата. 

След удара извършителя избяга, но 20 часа по-късно се предаде. По думите на свидетели 25-годишният водач е карал рисково и преди удара. Автомобилът му се е движил с превишена скорост по целия булевард, като за малко не се е ударил в друга кола.

Довечера приятели, роднини и колеги на убития на пътя балетист от Държавна опера Варна Мартин Чикалов организират "Поход за живот". Шествието ще тръгне в 18 часа от сградата на общината и ще спре пред сградата на областната управа.

Коментари Напиши коментар

133

Анонимен

преди 7 месеца

Нямал книжка за шофиране то тогава и автомобила не е негов освен на хартия купил-продал,но застрахован,чийто са му издали такива как Олимпик кат за олипиции по формули и бобслей с кривки разни с влизания и излизания от тях с разни наклони,виражи как стана въпрос напоследък и сцепления с пътя,виадукта,карат кат че ли смазани гуми що шейна,явно презастраховани от тип покритие на настилките модерни как на зимни олимпиади през другите три сезона на годината за туй полукълбо,но при пропуски кой плаща

132

До 131

преди 7 месеца

За съжаление НИЩО не си разбрал.

131

Анонимен

преди 7 месеца

Ние сме в състояние на гражданска война.*** срещу нормални хора.За съжаление *** печелят.