Снимка: архив Булфото

Петгодишно момченце от гурковското село Паничерево е настанено в старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Кръстевич" със счупен череп и опасност за живота.

Инцидентът с малчугана е станал около обяд вчера край селото, докато вуйчото се опитвал да сложи юзди на кобилата, оставена на паша предната вечер.

По засега неустановени причини животното се подплашило и ритнало със задния си крак намиращото се в непосредствена близост дете.

При удара е бил счупен черепа на момченцето. Налчуганът е изпаднал в кома докато са го превозвали с линейка първо до Казанлък, а от там и за Стара Загора.

На малкия пациент е направена животоспасяваща операция на главата, настанен е в ОАИЛ, но все още има опасност за живота му, коментира зам.-шефът на болницата д-р Живко Желязков.

Пострадалият Ангелос Тинков е трето дете на многолюдно ромско семейство, родителите му  са на работа в Англия и едва късно вечерта във вторник успели да ги уведомят за инцидента, уточни кметът на Паничерево Атанас Граматиков.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325в, ал.1 от НК, униформените тепърва ще установяват защо малкият Ангелос е бил оставен без надзор.

В селото живеят над 1 800 души, през центъра му минава международният път от Свиленград  за Русе, преди 2 години там загина под колелата на турски ТИР 6-годишно момченце.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase