Снимка: Архив, Булфото

Съучениците на убитото на "зебра" 15-годишно момиче в Горна Оряховица оставиха 15 червени карамфила на мястото на кървавия инцидент.

Децата са от X А клас на СУ "Вичо Грънчаров" и почетоха паметта на своята съученичка и приятелка. След случилото се снощи около 20:15 ч., учениците не спали цяла нощ, а се организирали бързо във Facebook.

Под засилена охрана днес те запалиха свещи на мястото, на което 15-годишната Анна-Мария загуби живота си, и поднесоха съболезнования на нейната майка.

Още по темата

Детето беше блъснато докато пресича пешеходна пътека на входа на "Захарни заводи" от патрул на частна охранителна филма. Детето се прибирало към дома си, но никога не стигнало. Слязло от автобуса и тръгнало да пресича, когато било връхлетяна от "Опел" Астра, който се движил с висока скорост.

През сълзи майката на загиналото момиче посъветва нейните съученици да бъдат внимателни и да се пазят.

"Деца, пазете се много ви моля. Няма кой друг да ви пази. Ако мислите, че като пресичате този, който кара срещу вас, ще бъде внимателен, лъжете се! Не почерняйте майките си, защото лошото идва много бързо", каза Ивелина Иванова и прегърна децата, дошли да почетат паметта на дъщеря и.

Майката споделя, че 15-годишното момиче е било на разходка с нейните приятели. Чули се по телефона около час преди трагедията: "Казах и да се прибира. Тя отвърна, че в 20 ч. си хваща автобуса и в 21:45 ще ме чака на портала на завода. Аз бях втора смяна, а тя винаги ме посрещаше. Последните и думи бяха: "Пази се, мамо!". Повече не я чух", сподели през сълзи майката.

Анна-Мария учила в паралелка "Предприемачество и бизнес". Мечтаела да стана ветеринарен лекар, защото обичала всички животни. Майка и разказва пред "24 часа", че детето било изключително харизматично.

"Искам възмездие. Шофьорът да си понесе последствията. Правосъдна система трябва да има в България. Никой няма право да отнема живота на едно 15-годишно дете, още неразбрало какво е живота", коментира почернената майка.

Самата Ивелина работи в бонбонената фабрика и живее във ведомствените жилища на завода. Сама се грижела за Анна-Мария.

Близки на семейството и учители започнали кампания за набиране на средства за погребението в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase