Архив: Булфото

Пречиствателната станция в курорта "Златни пясъци" работи в нормален режим, каза днес във Варна министърът на околната среда Нено Димов по повод на подаден сигнал от ВиК дружеството в курорта.

Той уточни, че сигналът не може да бъде оставен без проверка и са взети проби. Според сигнала на ВиК дружеството "Златни пясъци" пречиствателната станция е препълнена и съществува опасност отпадните води да се върнат в шахтите.

Очаква се резултатите да бъдат готови в рамките на 7 дни. "Вероятно ще бъде взета и втора проба, а в този период от време ще имаме и информация от гледна точка на околната среда каква е ситуацията с пречиствателна станция", добави министър Димов.

Управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов каза, че пречиствателната станция работи в обичайния си режим, като през последните седмици нивото се повишава и се отвежда повече заради повечето посетители, съобщи БТА.

Заместник-кметът на Варна Христо Иванов посочи, че предстои разширение на капацитета на пречиствателната станция.
 

 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 месеца

Нещо не разбрах как точно вземането на проби бъдещото разширени ще решат проблема с препълването в настоящето, ама нейсе. що ли пък ми трябва и да разбирам...

6

.

преди 8 месеца

Ами как да не е препълнена с този ол-инклузив!? То всички само ядат и с3рат! :)

5

Анонимен

преди 8 месеца

Абе какво се правят, че им пука, като всички знаем къде отиват нещата от каналите (в морето)