Снимка: Bulgaria On Air

След акцията на Валери Симеонов по Черноморието два емблематични бара ще затворят врати. Това са "Какао Бийч" в Слънчев бряг и бар "Хедон" в Созопол, които няма да работят за неопределен период от време.

Причината за крайната мярка в разгара на летния сезон е, че двете заведения системно са нарушавали издадените предписания на Регионалната здравна инспекция и не са спазвали Закона за защита от шума в околната среда.

Популярните заведения са провеждали концерти на открито след 23 часа и отказвали да спрат музиката.

Още по темата

Пред телевизия Bulgaria ON AIR, обаче, собственикът на "Какао Бийч" заяви, че заведението работи нормално и не е затворено.

"Битката на вицепремиера на Валери Симеонов с шума си има предистория. Не знам до каква степен е смутил бизнеса на собствениците, тъй като разбрахме, че баровете функционират. Не мисля обаче, че това е проблемът. Не мога да си представя, че има хора, които са отишли в Слънчев бряг, за да "почиват здравословно", коментира в студиото на "България сутрин" PR експертът Соня Момчилова.

По нейни думи трябва да бъде дефиниран профила на българските курорти, за да стане ясно дали това ще са места за отдих или пък за шумни купони.

"Случващото се в момента показва, че в държавата ни всеки си мисли, че законът важи за всеки друг, но не и за него. Тези заведения не могат да отворят освен, ако съдът не затвори очите си и за пореден път не позволи подобно безобразие да продължи. Не вярвам обаче, че магистратите ще дръзнат да си позволят това", каза журналистът Кристина Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase