Снимка: Булфото

Общ преглед
"Непрекъснато нараства значението на Черноморския регион, в който се преплитат много и често конфронтиращи се геополитически и икономически интереси". Това каза президентът Румен Радев, който гостува на празника на българските Военноморски сили и откри тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 2018 на Висшето военноморско училище във Варна.

На церемонията присъстваха висши офицери, представители на държавната и местната власт, много родители и близки на младежите, предава БТА.

"Военният ни флот трябва да отстоява нашия морски суверенитет, нашите интереси, традициите и самочувствието ни на морска нация. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по повод 139-годишнината на Военноморските сили, предаде "Фокус".

Държавният глава прие строя на почетния караул, след което се проведе тържествена церемония по награждаването на випуснкниците от Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров".

"За мен е удоволствие да ви поздравя по случай тържествения акт по присвояването на първо офицерско звание на випускниците от "Випуск 2018 г." на Висшето военно морсго училище "Н. Й. Вапцаров".

Радев се обърна към випускниците: "Убеден съм, че днешния ден сте го чакали с огромно нетърпение и вълнение. Бъдещите нови успехи и победи са пред вас, ще имате и много бурни дни, и предизвикателства, в които романтиката във вашата красива професия ще отстъпва на заден план", посочи президентът.

Тази година офицерски пагони получават 16 курсанти - 6 момичета и 10 момчета. Младежите успешно завършват подготовката си в три специализации от специалността "Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС". Първенецът на випуска е мичман Николай Генов, който приключва обучението си с успех 5.80.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар