Снимка: Helpbook

Обзорът от последните дни започваме с шокиращ сигнал, озаглавен "Зов за помощ", адресиран до Президента и главнокомандващ БА Румен Радев.

Засегнатият разказва, че от известно време получава заплахи за живота и здравето си както и на цялото си семейство - баща, брат, майка и други роднини.

"Заплахите се състоят в това, че неизвестни лица (ловци на глави) могат по всяко едно време да убият някой от семейството ми или да го отвлекат и продадат като човешка стока", опасява се подателят на сигнала.

Молбата му е да се провери дали съществува информация за такива заплахи в агенциите за сигурност и при положителен отговор да бъде прекратен този психически тормоз.

Съобщиха ни и за ромско нашествие в столичния квартал Младост 3.

"Пред блок 313, върху тревната площ постепенно се формира ново гето! След монтирането на каравана и активното и използване от неопределен брой лица, като постоянно или временно жилище, от няколко дни към "катуна" се е присъединил нов "автомобил" директно на поляната. Преди няколко месеца в квартала е имало акция за принудително премахване на автомобили, паркирали върху тревните площи, но може би тя не се е отнасяла за такива, които се ползват като постоянни жилища".

Потребителят моли без значение дали въпросът е от "компетенцията" на полицията, или на някоя от общините  - майки, проблемът да се реши.

Сигналите за нередности във Варна продължават - отново са заснети опасни кабели, които висят над улици, тротоари и главите на пешеходците.

В същото време, след големите дъждове, наноси от кал и асфалт се изляли в канализацията на ул. "Феликс Каниц" 50 и зад ул. "Васил Друмев" 63. Авторът на сигнала предлага да се прочистят преди следващия дъжд и ако има възможност да се сложи по-голяма решетка, която да поеме водата от съседните улици. 

Същият потребител преди седмица подаде сигнали за изоставени автомобили, благодарни сме на Община Варна и Общинско предприятие "Общински паркинги и синя зона" за навременната и адекватна реакция!

Ако и Вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase