Снимка: 24 часа

За втора година в Пловдив мостът на Герджика е надраскан отново. Човекът, който е направил недопустимите драсканици, се е подписал под името "Брикс".

Подаден е сигнал за установяване на истинската му самоличност и ще се направи всичко възможно да разговарят с него, за да го накарат да спре с дейността си, обяви пред "24 часа" директорът на "Чистота" Иван Стоянов.

"В сравнение c преди 7 години, когато предприехме драстични мерки срещу загрозяването на града с безсмислени драскани, сега Пловдив е много по-чист. С пясъкоструйка излъскахме фасадите на Пощата, Народната библиотека "Иван Вазов", читалища, мостове, Часовниковата кула на Дановия хълм, подлези, възвърнахме естествения облик на Небет тепе и много други знакови за Пловдив обекти. Пребоядисахме не само обществени, но и частни сгради, за които собствениците дадоха съгласие и сами закупиха боята. Своевременно заличаваме всички новопоявили се графити на места, които вече сме почиствали", посочи Стоянов.

По негови думи, близките дни "Чистота" ще премахне надрасканото от "Брикс", защото според него това няма нищо общо с изкуството – за разлика от реализираните по проекти художествени графити върху фасадите на театъра, халите и други подобно подбрани сгради.

Коментари Напиши коментар

6

Мен

преди 4 години

Те милиционерите не можаха беглец от панделата да хванат, който на всичкото отгоре писма им пишеше и се е мотал най спокойно из града та някакъв анонимен драскач ще намерят.... Брик, пич *** и им се предай, не ги мъчи!

5

Коце кмета

преди 4 години

Ще разговарят с него?? Ама защо веднага с лошо - като се намери, един бой, съд за рушене на чуждо имущество и да плати почистването. След тази комуникация няма да има нужда от разговори!

4

до 4

преди 4 години

ло, грамотния, я си сложи очилата и виж, че пише БРИК - на КИРИЛИЦА, А НЕ НА ЛАТИНИЦА......та да кажеш какво означава, или си врачка, или си го надраскал ти!