Снимка: Bulgaria ON AIR

За пореден неделен ден лекарите и персоналът от болницата в Ловеч излязоха на протест на пътя София – Варна край пътен възел Абланица.

Още по темата
Около 200 души пропускат образувалата се колона до пътя през 10 минути, след което отново застават на платното. Блокадата на пътния участък ще продължи до 18.00 часа.

Стана ясно, че медиците от "МБАЛ проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч са внесли искане в Министерството на здравеопазването и до областния управител Георги Терзийски за формиране на кризисен щаб, който да определи спешно обема на дейност на лечебното заведение и статута му според нуждите от здравеопазване в региона, съобщи д-р Севда Кулинска - председател на Регионалния съюз на КНСБ.

По думите й, ако в 14-дневен срок това не бъде изпълнено и не бъде намерено трайно решение на проблемите на здравното заведение, лекари от възлови отделения ще подадат оставки, което на практика ще блокира дейността на цялата болница.

Протестиращите призоваха зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева да подаде оставка заради несправяне с проблемите на болниците в тежко финансово състояние.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase