Снимка: Bulgaria ON AIR

С мълчалив протест пред съдебната зала в Бургас започна делото за убийството на 11-годишната Никол. Близките на убитото дете настояват за доживотен затвор за 15-годишния Иван Иванов, а не от 3 до 10 години, както е предвидено от закона.

Още по темата
Преди началото на заседанието Иван беше замерян с яйца от мъж на средна възраст, който беше задържан от съдебната охрана. Днес няма да има присъда, тъй като той не се е признал за виновен, предаде Bulgaria ON AIR.

Жестокото убийство беше извършено през август миналото лято в бургаския комплекс "Меден рудник". 11-годишната Никол беше прободена с нож в асансьор в жилищен блок.

Съдебномедицинска експертиза установява, че убиецът е намушкал Никол с лявата ръка. Ударът бил само един, но силен и на фатално място.

В малките часове на 21 август е задържан ученикът със специални образователни потребности Иван Иванов. Той е левичар, живее в бл. 96 - на метри от този, в който е открита мъртвата Никол.

Фактът, че осмокласникът си служи основно с лявата ръка, и това, че убиецът също е левичар, не е единственият коз на разследването. То разполага с ДНК на Иван, открита по ножа, с който е убита Никол.

Близките на момичето настояват за открит процес. Законът предвижда до 10 години затвор, стига да бъде доказано, че извършителят на зверството е Иван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase