Снимка: Булфото

Общ преглед
Имало е съприкосновение между колата и автобуса преди той да разбие мантинелата и да влезе в канавката. Най-вероятно двете превозни средства са се ударили странично, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов след ужасяващата катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 10 души, а над 20 бяха ранени.
Още по темата

Към момента 22-ма са настанени в болнични заведения в София. Той потвърди за шестима загинали, чиято самоличност тепърва ще се установява и изрази надежда да няма допълнително загинали хора.

Разбрал за още 4-ма, загинали на път за болницата, но към този момент Маринов не се ангажира с достоверността на информацията.

Няма данни за загинали деца, има едно дете в болница. Няма данни и шофьорите да са употребили алкохол. Извършват се процесуално-следствени дейстия и технически експертизи, които ще установят причината за катастрофата, коментира той.

Има и пътници, които не са пострадали тежко и в момента се разпитват. Психолози от МВР са в готовност да окажат психологическа помощ на пострадалите и първите пристигнали на място служители, стана ясно още от думите на главния секретар на МВР.

МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, което вече събира документи в офиса на превозвача "Юнион Ивкони".

По неофициална информация шофьорът на автобуса все още е на мястото на инцидента. Той също е с травми по тялото и дава своите показания, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар