Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 04.04.2018

Без мудна администрация за драмата със стари трошки

Близо 1500 автомобила на година се определят като спрели от употреба в София. Изоставените коли се преместват на площадка за временно съхранение, а сигнали за това вече може да се подават и чрез мобилните телефони през приложение наречено "Гражданите", съобщава Bulgaria ON AIR.

Средно 7 месеца отнема обработването на сигнал за изоставен автомобил. Вместо мудната администрация, Тодор Лилков от инициативата, е намерил начин как всеки притежател на смартфон да бъде на една ръка разстояние от столичната администрация.

Близо 11 000 автомобила са премахнати от началото на кампанията за принудителното отстраняване на МПС, които са установени като излезли от употреба. Един от критериите те да бъдат класифицирани по този начин е последният им ГТП да е преминат преди 2 години.

 

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Много паркирани коли се използват за склад, пълни с кашони с буркани туби за вода вестници исписания, а в същото време някой хора трябва да правят кръгчета из квартала за да намерят място за паркиране.

21

Вангу

преди 1 година

Здрастиуправници.знам ,че чете понякога и за това...Променете закона за коли които са Обявени Официално за Ретро.стига сте брулили само да пълните хазната...

20

Анонимен

преди 1 година

по логиката на хората долу, навремето като карах първата си кола за скрап , трябваше да я паркирам пред тях и те ще ме приветстват топло за това ми решение.

Не си караш 2 години колата (очевидно без ГТП нямаш право) съответно не и плащаш и данъците (също много важно, ако данъка е платен тази кола има право да е по републиканските мрежи в спряло състояние, също колкото и на другите).

3 месеца не отговаряш на общината за колата и не и плащаш данъка
=> ти си безотговорен към автомобила.