Снимка: Bulgaria ON AIR

Блокове в Русе масово се разцепват. Огромни фуги са зейнали между конструкциите на отделните входове, а хората живеят в страх.

Според живущите проблемите идват от старата канализация на ВиК, която е на близо 100 години. От водното дружество, разбира се, отричат да имат вина.

Сред най-засегнатите са хората от блок "Калофер". Фугата между двата входа вече е близо метър, а наклонът в жилищата е плашещ.

Заради разместената изолация на покрива водата се стича в апартаментите. От блок "Бенковски" също смятат, че вина за аварията носи ВиК. Блокът само за три дни се разцепи застрашително.

От ВиК в Русе признават, че е имало аварии, но не смятат, че те са довели до разцепването на блока. От общината са изпратили комисия, която да огледа ситуацията в района. Ще се направят и геоложки проучвания, предава Bulgaria ON AIR.

Данните ще бъдат предоставени на собствениците на блока, за да предприемат необходимите действия, ако такива са необходими. Проучването е за сметка на общината, но ремонтът на пропадащия блок ще се плати от живущите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase