Снимка: МВР

Изчезналото в началото на седмицата 15-годишно момиче от монтанското село Лехчево е открито живо и здраво. То е избягало от дома си, за да се заживее с любимия си.

Още по темата

Шестокласничката Роза Ваньова Славчева потънала в неизвестност в понеделник, когато излязла от училище, но не се прибрала вкъщи. След дълго чакане и търсене без успех майката подала молба за издирване в Районното управление на МВР в Монтана.

Полицията разпространи описание на детето и призова всеки, който има информация, да се обади в най-близкото поделение на МВР. В сряда обаче Роза се появила сама и съобщила на близките си, че се е омъжила. Избягала от дома си, за да заживее с гаджето си и защото я било страх от баща й.

"Роза е в 6-ти клас, но не посещава редовно училище, понякога отсъства дни наред. Родителите й многократно са предупреждавани да се грижат повече за образованието й!", заявиха учители от Лехчево, цитирани от "Труд".

В събота в селото ще има годеж, вече е спазарена и музиката, която ще отведе малката булка в новия й дом, разказаха местни жители.

Всяка година десетки невръстни момичета, най-вече от ромските махали в област Монтана, напускат родителите си, а нерядко и училище и се женят. Много от тях раждат деца преди да са навършили 16-17 години. Според данните на социалните служби в Монтана в региона има 51 непълнолетни майки с 56 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase