Снимка: Reuters, архив

В края на миналата година здравното министерство успя да спаси болницата във Враца от фалит след серия протести, сега болничното заведение отново има проблеми.

Още по темата

Отделението по кардиология ще продължи да работи до края февруари и ако не се намерят специалисти, които да работат там, ще бъде закрито.

Преди няколко дни началникът на кардиологията подаде оставка, последвана от оставките на лекуващите лекари и специализантите, заради неясното бъдеще на болницата, както на отделението, съобщиха от болницата.

От там посочиха, че лекарският екип в отделението се е съгласил да отложи напускането си, за да може да се потърсят варианти то да продължи да работи. Ще се търсят варианти и за запазване на отделението по инвазивна кардиология, което е съвместна дейност между врачанската болница и Специализираната болница за активно лечение "Медика кор" - Русе.

Високоспециализираната дейност се осигурява от русенската болница и има пряко отношение към запазването на кардиологичното отделение в МБАЛ-Враца, което е свързано с него. "Медика кор" обяви, че едностранно ще прекрати договора си с болницата във Враца, тъй като през последните месеци се бавят плащанията за изпълнени дейности заради наложени запори на сметките на врачанското лечебно заведения за дългове.

Днес пред болницата във Враца се събраха около 20 граждани на спонтанен протест с искане изпълнителният директор на областната болница да подаде оставка. Те изразиха притеснение, че предстои да бъдат затворени кардиологията и други отделения и според тях градът и областта ще останат без нормално здравеопазване, а ръководството на лечебното заведение не се справя, според тях, със ситуацията.

 

Коментари Напиши коментар

9

Отегчен вече

преди 3 години

Аз не разбирам защо във областа продължават да ни се удържат от заплатите пари за здравни осигуровки.Тук така или иначе всичко вече си се плаща- тогава къде отиват парите ни от осгоровките.Аз не искам да ми се удържат съвсем законово пари за така наречени здравни осигуровки и в следващия момент тук да нямам никакви прави като здравно осигурен човек.Това е смешно.

8

Анонимен

преди 3 години

До АнонименИ каква "опозиция" може да бъдат БСП на SIC и Волен Лидеров???Те са от една шайка (цитирам А.Тодоров, ранният), различни ръкави , но туловището е общо!

7

Анонимен

преди 3 години

Като стане въпрос за лекарски заплати- управляващи и опозиция тъпчат лекарите в калта При бай Тошо беше същото. Пари даваха на миньори, шофьори и бакали