Снимка: Булфото, архив

С 14 гласа "против", трима "въздържали се" и един "за" Общинският съвет в Поморие отхвърли инвестиционното предложение за строителство на хотел до Яворовите скали.

Още по темата

Общинската сесия в града започна със скандал между протестиращи жители на града и общинското ръководство.

Във връзка с издадени административни актове и фалшифициране на документи за продажбата на терен до Яворовите скали е започнала проверка на Върховната административна прокуратура. Това казаха протестиращите, но беше потвърдено и от кмета на общината Иван Алексиев.

Всъщност Алексиев твърди, че имотът от 360 квадратни метра е продаден още през 2002 година по искане на тогавашния кмет Георги Трухчев, а протестиращите са категорични, че земята е продадена за 306 хиляди лева с решение на сегашния Общински съвет през 2016 година.

Около тези два противоречиви факта в залата възникна спор между общинското ръководство и протестиращите, съобщава БНР.

Сега по всяка вероятност инвеститорите на проекта ще обжалват решението на Общинския съвет, с което беше отхвърлено инвестиционното им предложение. Кметът Иван Алексиев обаче заяви, че ще издаде и мотивиран отказ за строителство върху земята до Яворовите скали.

В края на миналата седмица жители на града протестираха срещу проекта. Теренът, върху който инвеститорите предлагат да построят 15-метрова сграда, е бетонна площадка, изградена за брегоукрепване. Проектът предвижда още градинката до паметника на Яворов да стане паркинг.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

Някой завод няма ли да построят? Научиха се да хвърлят бетон с мръсни пари.

2

Анонимен

преди 3 години

В България чак такава наглост не върви. Властта много, ама много внимава да не трупа обществен гняв.

1

Анонимен

преди 3 години

Нямаше да е лошо общинарите и да почистят покрай Яворовите скали