Протестът от миналата седмица. Снимка: БТА

Нов протест срещу предложението за поскъпване на водата в област Добрич организират граждани, съобщава "Фокус".

Протестиращите ще се съберат от 11.00 часа пред сградата на Областна администрация Добрич, като ще преминат по част от централната пешеходна зона и за кратко ще бъде блокирано движението на автомобили в района на "Стара къща".

Миналата неделя се проведе протест под мотото: "И една стотинка е много", а днес то ще бъде: "Извинявайте за неудобството, ние се опитваме да променим Добрич".

Протестът е организиран от Гражданска инициатива, която чрез социалните мрежи заявява: "Ние организирахме гражданския протест миналата неделя, на който стартирахме подписка в подкрепа на исканията на гражданите на град Добрич да не се увеличава цената на ВиК-услугите за област Добрич, за оставка на директора на ВиК-Добрич и борда на директорите".

Настоява се също така проблемите на дружеството да бъдат подложени на широко обществено обсъждане с участието на жителите на града. Само за 5 дни подписката са подкрепили повече от 1100 души от Добрич и областта.
"Търпението на народа е на ръба на чашата, добре че пак няма вода, иначе щеше да прелее?", заявяват от Гражданската инициатива

Коментари Напиши коментар

12

Zoro

преди 2 години

Мен най-много ме е яд на комунистите защото нищо не правят и все мрънкат.
Като застанат отгоре за да ни управляват, пак мрънкат че те ни казали, ама ние пак нищо не сме направили. Такава им е съдбата - нищо да не правят и все да мрънкат.

11

тъй ще е

преди 2 години

А как ще се правят инвестиции ако водата е евтина?
БСП няма да донесе вода, но режим ще има!
После тези дето им е скъпо пак ще мрънкат, ама ще ги е страх да протестират.

10

зозо

преди 2 години

във вик и ЕРП-та за ток вземат огромни заплати, пъти над учителските, калпави и некачествени и по количество в изобилие общински и кметски служби, това е държа-
вата България, земя на мутрите, Мутроландия.