Снимка: Bulgaria ON AIR

1000 лева еднократна помощ отпусна община Свищов за трите жени – майката Пенка Стефанова и на двете й дъщери Анжела и Стефка.

Още по темата

Агенция "Социално подпомагане" също ще отпусне еднократни парични помощи, съобщи кметът Генчо Генчев, цитиран от БНТ.

"Социален работник се е ангажирал да следи за правилното изразходване на средствата, за да се оправят битовите условия", допълни той.

"Къщата на ужасите" в Свищов продължава да се разследва от Районната прокуратура. Все още не е ясно дали двете сестри са били държани насила в дома си от тяхната майка или доброволно са избрали начина си на живот.

Наблюдаващият прокурор заяви, че на този етап двете жени няма да бъдат извеждани от къщата си, но по случая ще бъде заведено дело, за да се изяснят условията, при които живее семейството.

Майката Пенка не може да си обясни защо съседите й са подали такъв сигнал. Според нея става въпрос или за омраза, или нещо се цели, но не знае какво.

Генчо Генчев също провери случая и обясни, че тава въпрос за битов проблем, за семейство в нужда.

"Майката, със собствената си пенсия, полага грижи за двете си деца. Аз апелирам да помогнем на това семейство, нуждаят се от дрехи, от обувки, днес ще сложим и бойлер в къщата", отбеляза кметът.

Според него двете жени са в добро физическо състояние, но намекна за обсебване от страна на майката върху децата ѝ.

"Имат нужда от грижи, от психологическа помощ, да ги приобщим към обществото", подчерта Генчев.

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34Леле, колко си задр ъстен! Внимавай да не съдиш никого, че да не те тресне един ден отрасналото ти дете с някоя психоза и депресия. Тогава ще ровиш и поучаваш с денонощия в нета какви са причините и как сгодини се лекува и с мнооого пари - защото качествените лекарства и редовно посещение при психолог не е за всеки джоб! Отделно от срам ще криеш истината и от роднини и никога няма да си отговориш защо точно на твоето дете се е случило. Чистотата да им е проблемът!

44

Celena

преди 4 години

1000 lv im davat -bezsramnisi-slojete na-malko 20.000 lv.Podobrete usloviata za jivot ,samo vie li ste lapate-nenaednisi....

43

Мария

преди 4 години

"Съсед подал сигнал'...?Оказва се, че към къщата има голям двор , който майката обработва и оцеляват с него.А дали този съсед не е хвърлил око на парцела, знаем ли...?