Снимка: Bulgaria ON AIR

"Постоянно излизат, не е вярно, че не излизат. Толкова хора ги видяха". Това заяви Пенка Стефанова, майката на двете жени от Свищов, за които съседи разказват, че от години не са излизали навън.

Това, че един човек не ги е видял... не знам кой е този, който е занесъл, че не излизали", коментира жената пред екипа на Bulgaria ОN AIR.

Още по темата
Днес кметът на града и полицията успяха да влязат в къщата.

Двете жени са на 42 и 43 години. Екип на Bulgaria ON AIR се опита да ги посети, но майка им не допусна никой да говори с тях. В помещението, в което живеят, влезе само кметът на Свищов Генчо Генчев, който разказа, че там се е сблъскал с потресаваща гледка.

Семейството живеело в изключителна мизерия. По думите му по-малката сестра е била на легло и неконтактна към външните хора. Успявала е да говори само с по-голямата си сестра. Семейството живее в една стая с кухня.

Генчев допълни, че двете сестри са с толкова сериозни финансови проблеми, че дори нямат дрехи. Веднага след като кметът излезе от къщата, майката сама пожела да разговаря с екипа на Bulgaria ON AIR.

Тя напълно отрече да е държала под ключ двете си дъщери. Тъкмо напротив – те работели в София и си идвали през няколко месеца в Свищов.

Двете дъщери отказват на този етап каквато и да е помощ от институциите. Отказват да бъдат изведени и настанени в специализирано заведение. По случая продължава да работи Районната прокуратура в Свищов.

По-рано през деня наблюдаващият прокурор заяви, че ще се изяснят всички детайли около този така заплетен случай. Ако съответните служби констатират нужда, двете жени ще бъдат настанени в специализирано заведение.

Вижте още във видеото и на сайта на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase