Снимка: "Черно море"

Общ преглед

Сериозен контингент пиячи, които са превърнали този занаят в истинско изкуство се наблюдава във Варна. При това срещу сравнително скромни месечни инвестиции, отбелязва Информационна Агенция "Черно Море".

"Спецове" в занаята разкриват тайни, че по-състоятелните професионалисти посягат още от сутринта към различните разфасовки твърд алкохол – "врабче" (100 мл), "гълъб" (200 мл, или "патрон"). Има търсене и към по-внушителната "бомба" (500 мл), която най-често е за компания от двама – трима души. Това обикновено са хора с добри доходи, но и съответна алкохолна зависимост. Кафето обикновено прокарват с до 200 грама концентрат, след това отиват на работа.
 
По-окъсаните прибягват до хитрини – подсилват кофеиновата напитка с "кокалче", като й добавят чист медицински спирт. В аптеките шишенце от 100 мл струва между 70 стотинки и левче. Запознати казват, че хваща с гаранция, пък и е чист алкохол.
 
И накрая, на дъното на социалния статус, се стига до съвсем опасни за черния дроб миксове. Бутилка вино (бяло или червено) от 2 литра на цена до 2 лева (популярна е т.нар. "бъклица") се купува от няколко другари. След изпиване на около 1/3 от съдържимото се добавя съответното количество медицински спирт. И пиенето продължава.

В по-топлите дни се започва с ранна бира, която разрежда чистия спирт. Поне засега няма данни да се използва денатурат или антифриз, както в братския Съветски съюз. Но пък навиците са професионални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар