Снимка: архив, Булфото

Тече разследване на побой над дете в училищен двор във Варна, съобщи за в. "Черно море" началникът на регионалното управление по образованието Венцеслава Генова. Извършителите все още се издирват.

Инцидентът станал на 14 декември в двора на второ основно училище "Н.Й.Вапцаров". Пострадалият е петокласник от сирийски произход, но родителите му не са бежанци, а са жители на Варна, били са студенти в града и в момента работят тук.

След приключване на занятията миналия четвъртък по обяд, той е нападнат от маскирани в училищния двор. Те нахлули през оградата и по предположения на запознати вероятно са го познавали, тъй като са нападнали него, въпреки че в училищния двор е имало още два класа с деца, които имали часове по физическо възпитание.

След като нанесли побоя, нападателите избягали.

Вследствие на инцидента детето било със счупен нос. Веднага му е оказана медицинска помощ, извършена е операция и в момента детето се чувства добре, увери Венцеслава Генова.

Сигнал за инцидента е подал директорът на училището. 

Коментари Напиши коментар

16

анонимен

преди 5 години

Директорката с друго е известна в града ама нейсе.

15

Анонимен

преди 5 години

А къде е охраната да види, че двама по-възрастни прескачат оградата маскирани при това? Защо не е реагирал на момента, както е редно да се направи? Директорката съобщава, че са известни в града със строгия си пропускателен режим. Кой се охранява строго, щом се е стигнало до счупен нос и операция? Да помислим заедно.

14

Анонимен

преди 5 години

Това е дете. Що да диващина. Българинът е с манталитет и възприятия от 17 век. Това дете на кого пречи, терорист ли е? Що за варварска постъпка.