Снимка: архив "Булфото"

Шуменец остана без книжка и плати 3 000 лева глоба за дрифт в центъра на града. Освен това любителят на екстремното шофиране ще плати и 100 лева глоба, защото избягал на полицаите, опитали да го спрат на място.

Екшънът се разиграл на кръговото кръстовище на пл. "България". Шофьорът бил зад волана на BMW и така приплъзнал колата, че чрез дрифт се завъртял два пъти в кръстовището, разказва "Дарик".

Колата излязла от кръговото, но продължила да се "върти" и по улицата, минавайки през четирите ленти за движение от ляво на дясно и обратно.

Насреща обаче се оказал паркиран полицейски патрул, а двамата катаджии в него веднага извадили буркана. BMW-то обаче не спряло. Катаджиите направили проверка, уточнили кой е собственикът на колата и му съставили акт.

Наказанието за дрифта е 3 000 лева глоба и 12 месеца без книжка. Отделно е санкцията за шофьора за това, че не спрял на полицаите - със 100 лв.

Дрифтаджията пък обжалвал наказанието пред Районния съд в Шумен. Той обяснил, че колата му поднесла заради мокра настилка, не заради дрифт. Полицаите обаче били категорични - валежи нямало, а гумите на БМВ-то се чували отчетливо как пищят, докато то се носи настрани.

За неспирането на полицейската палка шофьорът се оправдал с това, че имал неплатени глоби и го било страх да не си навлече нови.

Магистратите потвърдили глобата за дрифта, както и взимането на книжката. Все пак намалили санкцията за неподчинението на катаджиите - с 50 лв. Решението им може да се обжалва пред Административния съд в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase