Снимка: Reuters

Неизвестен наглец е монтирал скрита камера в една от женските тоалетни в Математическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора.

Полицията издирва нахалника от края на работната седмица. ОТ ОДМВР в града потвърждават за инцидента, но не влизат в подробности.

От една от кабинките на тоалетните на третия етаж на гимназията е било иззето записващо устройство без предавател. По случая работели експерти от Стара Загора и София, а извършителят, за който униформените имали насоки, е заплашен от затвор между 1 и 6 години, пише "24 часа".

Засега няма информация дали са изнасяни записи от камерата и колко време е била тя в тоалетната.

По случая, за който потвърждават и от Инспектората по образованието, е образувано досъдебно производство.

За безобразието хората в Стара Загора научиха след като момичета от гимназията започнаха да се предупреждават в социалните мрежи за "находката". След това постовете им в мрежата бяха изтрити.

Директорката на училището, която била в отпуск по време на откриването на камерата, вече изпратила свой доклад за произшествието в инспектората.

Според ученици, устройството било монтирано в закачалка, поставена в кабинката. Новата придобивка обаче била скъпа и не като другите и направила впечатление на момичетата. Така от дума на дума разбрали и учителите, което пък довело до откриването на камерата.

Този случай разтревожи хората в Стара Загора и доведе до затягане на дисциплината в училище. Всички ученици задължително ходят на училище с официалната си униформа, за да не бъдат допуснати в сградата външни лица. Едно от предположенията е, че тъкмо външни хора са монтирали устройството. Това обаче може и да не е така.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase