Снимка: Flickr.com

Ревност и дрога са довели до зверското убийство на 18-годишната родилка Надежда Стойчева. Това стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, който наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвинения в престъплението Красимир Атанасов.

Още по темата
22-годишният мъж от ромски произход бе заловен часове, след като преби до смърт Надежда на 7 ноември в общото им жилище в кв. "Аспарухово".

Двамата живеели от 6 месеца на семейни начала. Когато се запознали, девойката вече била бременна от друг и Красимир е бил наясно с този факт, обясни прокурор Росица Георгиева.

Близки на жертвата свидетелствали, че Красимир редовно се друсал. Вероятно под въздействие на наркотици ревността му избухнала, след като Надежда се сдобила с момченце.

Девойката родила на 22 октомври, но бебето тежало едва 1,1 кг и затова било оставено в кувьоз в болницата. Майката напуснала родилния дом и се прибрала у дома часове преди фаталната развръзка.

Красимир я очаквал, пребил я и се опитвал да я удуши. Според съдебно-медицинската експертиза, жертвата издъхнала от тежка черепно-мозъчна травма, а по тялото и главата й съдебните медици открили множество травми от удари с тъп предмет.

"Съжалявам за постъпката си", каза пред съда Красимир, който неуспешно помоли да не го връщат в ареста.

Освен тежкото обвинение в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, заради употребата на наркотици и богатото му съдебно минало, има риск Красимир да се укрие или да извърши друго престъпление, мотивира решението си съдът.

В залата стана ясно, че въпреки крехката си възраст, мъжът има зад гърба си 6 присъди за грабежи, повечето от които извършил като непълнолетен. Последната изтърпял на 20 октомври миналата година, след което така и не си намерил работа.

Сирачето на Надежда остава в болница, докато наддаде. Баща му не е известен, затова служебно са му дадени имена, с които ще бъде оформен актът му за раждане, обясни пред "Труд" началникът на отдел "Закрила на детето" Ана Конукова.

"Ако момченцето няма увреждания, ще бъде настанено в приемно семейство", уточни тя.

Коментари Напиши коментар

8

Еми....

преди 4 години

*** като бай тошо

7

Анонимен

преди 4 години

Ужас!

6

Анонимен

преди 4 години

Защо ще дадат детето на приемно семейство,а не за осиновяване.Та то си няма нито майка ,нито баща.По-добре ще е да си има истинско семейство,а не временно.Толкова семейства искат да си имат рожба.