Снимка: DiVino

За седмото си издание DiVino.Taste отново предлага богата програма от майсторски класове. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за местните сортове и регионалното изражение на вината от България.

Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество. Мелник е име едновременно на един от най-емблематичните ни градове и на винен сорт, който има потенциал да се превърне в икона за България.

Самобитен, интригуващ, специфичен – всички тези определения добре прилягат на мелник, сортът ендемит от Югозападна България. Това е и най-топлият винарски край на страната. Мелник отдавна е прочут сорт, за който обаче се знае много малко. По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino задълбочено ще разкрие красивото лице от този великолепен български сорт.

Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017

Традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011. Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина (всички от рек. 2011) ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев.

Дългоочакваната класация на DiVino по традиция всяка календарна година излиза в края на месец февруари. Единствено по време на DiVino.Taste винените ценители имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino. Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията.

Най-големият форум на българското вино се провежда от 17 до 19 ноември 2017 г. в НДК, София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase