Снимка: БТА, архив

Ключови служители на Община Хасково хвърлиха оставка в четвъртък малко преди обедната почивка. Секретарят на общината Биляна Димитрова и шефът на финансовата дирекция Росица Гаргова депозираха заявленията си за напускане в деловодството на администрацията.

Още по темата

И двете заявиха пред "Дарик", че това е личен акт, че не могат да работят с кмета Добри Беливанов, от когото пък ГЕРБ, партията, която го издигна за градоначалник, свали доверието си и го обвини в провал на управлението.

Той пък е внесъл в кметството уведомление за утрешния си отпуск.

Ситуацията още повече се заплита, защото не се знае кой ще управлява администрацията в петък.

Според една от хипотезите градоначалник за утрешния ден може да бъде определен от подалата оставка зам.-кметица Милена Трендафилова.

Другата версия е местният парламент да определи в петък кой да поеме кормилото на общината.

Час преди края на работния ден на 25 септември двама от тримата зам.-кметове подадоха оставка. Това са Евгени Консулов и Милена Трендафилова.

"Всяко начало има и своя край. Месеци наред общината се занимава със сплетни и интриги, общо взето занимава се със себе си, вместо да се занимава с реалното решение на проблемите на града", каза Консулов.

"До голяма степен сме безсилни да решаваме проблеми, тъй като реално комуникацията ни е доста влошена и то не от вчера", обясни от своя страна Трендафилова.

В декларация, разпространена от хасковската структура на ГЕРБ преди дни, се посочва, че кметът не се е справил с бедомните кучета, бездействал е по проблема с водата с уран, не се е справил и със снегопочистването миналата зима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase