Снимка: архив, Булфото

Служителите от "Военна полиция към МО, за които специалистите са преценили, че имат нужда ще бъдат включвани в групово ниво "психологически интервенции". Освен групови ще бъдат провеждани и индивидуални терапии, предвижда проект на инструкция за психологическото осигуряване на кандидатите за работа и вече назначените в звеното кадри. Според нея, че са със здрава психика, ще трябва да доказват оттук насетне не само военнослужещите, но и цивилните служители и мераклиите да заемат такъв пост, пише "Монитор".

С новата инструкция се въвежда изискването те да преминават през писмен психотест и допълнително през интервю, което ще се провежда от експерт. Освен при кандидатстване за работа задължителни "прегледи" ще се провеждат и при присвояване на първо офицерско звание "лейтенант", преназначаване или заемане на шефска длъжност във "Военна полиция".

Освен това заради напрежението и стреса на прегледи и терапии ще бъдат задължително подлагани служителите под пагон, които са участвали или предстои да се включат в мисии зад граница. Нещо повече - специалистите ще оказват съдействие на имащите психологически проблеми служители по молба на техните семейства.

Самото положително заключение от тестовете за пригодните за служба на съответната длъжност военни полицаи обаче ще има едногодишна давност. Това на практика означава, че служителите във "Военна полиция" трябва да преминават през проверка всяка година.

За прегледите ще отговарят психолози на щат в службата. Те ще трябва да следят включително за цялостния климат в отделните звена на службата. Освен на родна земя психолозите ще трябва да се трудят и зад граница, тъй като ще трябва да придружават включените в контингентите ни униформени служители, предвижда още проектът на инструкцията на МО.
 
 

Коментари Напиши коментар

9

spas

преди 3 години

taka taka

8

свободомислещ

преди 4 години

Нагли и некомпетентни коментиращи.Защо не станете военни полицаи и вижте тогава как "нищо не се прави"?Правят всичко като американците.Само, че там са на почит,а тук ги хулят.По злобни и завистливи от нас няма.

7

БЪЛГАРКАТА

преди 4 години

КОМУ СА НУЖНИ ТЕЗИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ "ВОЕННА ПОЛИЦИЯ" КАКТО И ДИРЕКЦИЯ "РАЗСЛЕДВАНЕ" КЪМ МО СЛЕД КАТО ВЕЧЕ НЕ ОСТАНАХА ВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ. Я ПОГЛЕДНЕТЕ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ВОЕННА ПОЛИЦИЯ. КОГО РАЗСЛЕДВА СЛЕД КАТО В ГРАДА НЯМА ВОЕННИ. ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ КОИТО БАЧКАТ ЗА МИЗЕРНИТЕ 400-500 ЛВ. НИКОГА НЯМА ДА ИМА ПАРИ ЗА АРМИЯТА. ТЕЗИ СА ТЪРТЕИ С ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ. СУМАТИ ПАРИ АКУМОЛИРАТ И ЦЯЛ ДЕН ТЪРКАТ БЮРАТА. И КОЛКО ЛИ ОЩЕ ПРИВИЛЕГИИ ИМАТ?????????