Пребитият Светослав Петров. Кадър: Нова тв

Светослав Петров от Пазарджик се оплака, че е станал жертва на полицейско насилие. Инцидентът станал преди дни, вечерта, след като разбрал, че му се е родило второ дете.

"Бяхме пуснали музика от телевизора. Дъщеря ми, на 7 г., спеше в съседната стая. По едно време започна да се чука на вратата. Появиха се двама полицаи, но не се легитимираха. Взеха ми личната карта", разказа Петров пред Нова тв.

Той попитал на какво основание искат да му съставят акт. Казали му, че има сигнал за висока музика. След размяна на реплики, един от полицаите бутнал Петров и му викнал: "Ти си бил много отворен".

Светослав им заявил, че нямат право, да го задържат, но му сложили белезници и го откарали в районното.

"Там ме ритнаха в краката, загубих равновесие, паднах на замята. Започнаха да ме бият. Удряха ме. Като се свестих, ми дадоха да подпиша куп документи", разказа Петров.

Приятелите му го чакали пред районното. С него отишли в Бърза помощ. Лекарите му издали медицинско. Петров се обърнал към адвокат и подал жалба в районната прокуратура.

По случая е разпоредена проверка, обяви Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

По думите му на няколко пъти във фаталната нощ имало сигнали за висока музика от жилището на Светослав. Полицаите отишли на проверка. Няколко минути правили опити да се свържат с компанията вътре, но безуспешно.

От ОДМВР-Пазарджик уточниха, че Петров е бил задържан в 3:30 ч. От отвеждането му от вкъщи до освобождаването минал един час. Предстоят разпити на полицейските служители, за да бъде разплетен случая.

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 3 години

До Стоян: тоя пич да си прочете отново коментарите, за да си види нивото на образованието.

90

Така е

преди 3 години

Едно е сигурно.Този никога повече няма да тормози съседите с музика.

89

Така е

преди 3 години

Между бития и полицаите има размяна на реплики...Е , тук е заровено кучето.Отворкото си го е заслужил.Да тормозиш съседите и да разкарваш полицайте в 3ч. посред нощ ,вместо полицайте да си почиват....