Снимка: архив, Булфото

Клошар от Велико Търново спаси дете от ужасен пътен инцидент в центъра на града, разказаха очевидци, цитирани от "Монитор".

Детето на не повече от 5-6 години било с по-възрастна от него жена, вероятно баба му. Тя обаче се унесла в разговор със своя позната на тротоара в района на кръстовището до общината и изпуснала малчугана от погледа си.

Детето се отдалечило и внезапно хукнало да бяга направо през натовареното и оживено кръстовище пред очите на ужасените шофьори, които едва успявали да натиснат спирачките, за да не връхлетят върху него.

Докато бабата се усети какво става, възрастен мъж, клошар, бутащ бебешка количка с кашони и отпадъци, се хвърлил след детето, грабнал го под мишница и успял да го прехвърли на отсрещния тротоар.

Чак тогава бабата започнала да се озърта за детето. Когато видяла момченцето в прегръдките на клошаря, тя отначало започнала да крещи закани по негов адрес.

След като обаче разбрала, че той всъщност е спасителят на детето, възрастната жена се просълзила и дала някой лев на мъжа в знак на благодарност.

А самият спасител, след като прибрал парите, продължил да се рови в кофите и контейнерите да търси стара хартия и остатъци от храна, за да се нахрани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase