Снимка: septemvri.org

6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок", собственост на Лазар Влайков, с който бе убит ресторантьорът Наско Тонкев в село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред съдия преди два дни, стана ясно от изказването на прокурора Васил Маринов по време на делото за исканата постоянна мярка "задържане под стража" за Лазар Влайков, предаде "24 часа".

Още по темата

Повечето свидетели по случая са заявили, че убитият ресторантьор е дал пистолета на детето, след като му е извадил пълнителя, твърди защитата на Влайков.

Общо по случая до момента са разпитани 13 свидетели, които дават взаимно изключващи се показания.

Окръжната прокуратура в Пазарджик обаче поиска налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо Лазар Влайков.

Според събраните до момента доказателства, Влайков е предоставил пистолет на малолетно лице, бил е с алкохол в кръвта по време на използването на оръжието, внесъл е лично оръжие и боеприпаси в обществено заведение, а също така има и обосновано предположение да е съучастник в извършеното престъпление.

"Подсъдимият не е обикновен човек, той е публична личност и има основание да се предположи, че може да повлияе на свидетели. Освен това, има 6 досъдебни производства срещу него – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби. От това става ясно, че лицето има склонност към извършване на престъпления", уточни прокурор Малинов.

Той допълни също, че 6-годишното дете по време на разпита пред съдия е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум.

Свидетелските показания са противоречиви, но разследването вече е уточнено кой къде е стоял във фаталната вечер.

*Информацията е обновена към 17:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase