Снимка: БТА

С помощта на държавата, Община Стара Загора ще предложи имоти за овъзмездяване на собствениците с терени в парк "Бедечка". Част от имотите са на Министерството на отбраната, отпаднали от предназначение.

Това са решили на среща тази сутрин в столицата премиерът Бойко Борисов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова.

Още по темата

Премиерът е загрижен за решението на казуса в Стара Загора, който провокира референдум, обясни кметът на Стара Загора Живко Тодоров в коментар на резултатите.

Терените, които са предлагат, се намират на територията на града и са собственост на Министерството на отбраната. Община Стара Загора до края на седмицата ще бъде готова със списък, в който ще бъдат представени. Днес следобед кметът е имал първи срещи със собственици на терени в квартал "Бедечка", на която е съобщил за решението.

Ние се съобразяваме с мнението на участвалите в референдума вчера, 85 на сто от които гласуваха за парк "Бедечка", изтъкна Живко Тодоров.

"Проведохме референдум, защото темата е общественозначима. Хората се произнесоха категорично, че искат парк. Но сме взели под внимание и тези, които не гласуваха, защото не са съгласни да плащат големи обезщетения чрез данъците си. Ако референдумът беше проведен заедно с други избори, щеше да има по-висока активност", посочи още кметът на Стара Загора.

Той обаче уточни, че в квартала остават новопостроените осем жилищни кооперации и ще бъдат построени още две, за които има издадени разрешения от общината.

В новият Общ устройствен план на Стара Загора ясно ще бъдат очертани границите на зелената територия в квартал "Бедечка", която да получи статут на парк, обяви още кметът на Стара Загора.

Коментари Напиши коментар

7

66

преди 6 месеца

Защо активността беше ниска?Защото от хората се искаше да изберат между индийска и египетска кобра!И вдвата случая са губещи-на собственичите или пари ,или терени,а на нас...!?Тава бе една гавра на Живко и мафията му със старозагорци!Но ...ще дойдат избори...!

6

Анонимен

преди 6 месеца

Помним още "Земята в реални граници". Не знам още колко десетилетия ще си патим от тези решения на бившите демократи, начело с един, вече покойник. Имам наследство 5-6 нивички на 5-6 различни места. Не ги и търся. Вероятно вече не са и мои.

5

Санчо

преди 6 месеца

Живко ГЕРБавия опъна парите .
Проблема изкочи със застрояването покрай Бедечка, когато местни борци изкупиха земеделската земя и дадоха пари на Живко да разреши да се строй върху нея.
Знаеше се, че хората от квартала ще скочат срещу багерите изкореняващи дървета, затова се строеше бързо, за 6 месеца се построиха луксозни къщи.
Сега на борците, ще им раздадат хубави местенца за строене на кооперации . Така се забогатява в България. Живко и кажи на частните ти охранители с волвото, да са по учтиви