Снимка: архив, Булфото

Десетокласник удари учител по физическо възпитание в Бургас. Грозната сцена се разиграла в двора на училище "Елин Пелин" в комплекс "Меден рудник", съобщава "Труд".

Учителят тренирал отбора по лека атлетика, защото в момента са финалите на Националните ученически игри и децата от училището миналата година били шампиони. Сега отново се борят за медал и усърдно тренирали.

През това време в двора влезли няколко по-големи момчета – десетокласници. Те започнали да пушат и насядали по пейките край площадката.

Учителят приближил и направил забележка на младежите да не пушат. В това време от училищната сграда излязла директорката Мария Димитрова. Тя им обяснила, че в двора на училището не се пуши и че площадката е съвсем нова, със специализирана настилка.

"Едно от момчетата се агресира и почна да крещи на учителя грозни думи и закани. От охраната на училището успяха да го хванат, но той се отскубна и хукна да бяга. Минавайки край учителя, го удари жестоко", разказа директорката на "Елин Пелин" Мария Димитрова.

Според други очевидци десетокласникът крещял: "Ти какъв мъж си, че ще ме ковеш на директорката си, ще видиш какво ще ти се случи".

Полицаите дошли на третата минута след инцидента и задържали приятелите на избягалото момче. Той, заедно с родителите си, още на следващата сутрин се появил в Районното и се извинил за постъпката си.

"Случаят е подобен на "шведския ритник", макар че момчето е под 18 години, трябва да бъде наказано. Не може да се мине само с едно извинение", коментираха в Бургас.

Според ученици от "Елин Пелин" извинението било пред целия отбор по лека атлетика.

Директорката Мария Димитрова е входирала докладна за станалото в Регионалния образователен инспекторат. Директорката на институцията Виолета Илиева е в отпуск и не бе открита за коментар.

Потърпевшият учител е подал жалба в полицията. Вчера той бе с отбора на финалите на ученическите игри и заяви, че не желае да коментира случая.

"Дано това не се отрази на състезанията на децата, които са били шокирани от видяното насилие", коментираха учители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase