Снимка: visualhunt.com

Две ученички от 3­ клас са били заключени по невнимание в училище "Св. св. Кирил и Методий" в плевенското село Горна Митрополия във вторник следобед.

След 3 часа под ключ 9­-годишните Десислава и Изабела, които са братовчедки, били свалени със стълба от прозореца на тоалетната.

За премеждията на децата разказа пред "24 часа" в сряда чичо им Николай Антонов. Според него около 13:30 часа след края на учебните занимания портиерката на училището казала на момичетата да я изчакат в класната стая, за да се приберат заедно, тъй като живеели в една посока.

Жената забравила за уговорката и затворила училището. Третокласничките останали на чиновете и дори започнали да пишат домашните си. По някое време се притеснили и от отворен прозорец започнали да викат за помощ. Чуло ги дете, минаващо покрай училището, и при случайна среща на улицата съобщило на чичо им Николай.

Той пристигнал светкавично пред училището. Антонов отишъл в съседска къща, взел стълба и децата били изведени.

"Свалихме ги от 4 м. височина. Деси и Изабела бяха изплашени, плачеха. Тревожеха се, че раничките им са останали в стаята. За да успокоя племенничките си, им купих сладолед", каза Антонов.

След спасителната акция той позвънил на тел. 112 и на кметицата на Горна Митрополия, която пристигнала веднага.

"Не мога да коментирам случая, защото се касае за деца", лаконична бе кметицата Атанаска Василева. В сряда Деси и Изабела са влезли в часовете спокойни, увериха от семейството.

Коментари Напиши коментар

6

АСФ

преди 4 години

Утре Хекимянчето ще я доразвие и сълзи ще има и преки включвания и т.н

5

Времена и нрави - 3

преди 4 години

След като из селото се разнесла вестта за случилото се, никой от родителите на тези няколко момчета не отишъл да се извини на семейството на покойната, нито пък се е чуло да кажат, че са порицали синовете си.Имам близки там, от тях знам тази история.Ако после в училище ги бяха порицали, това щеше да се разчуе из селото.Явно, че и учителите не са сметнали, че случката заслужава да се занимават с нея.Какво толкова, нечия майка починала, а поотраснали вече момчета проявили тепегьозлък и бездушие!

4

Времена и нрави - 2

преди 4 години

Изгледали я най-спокойно и отминали, без да кажат нищо. Не съобщили на брат й. Наложило се да остави починалата си майка и да потърси съдействие от съседите.Онези момчета после били питани защо не са реагирали. Те отговорили, че познават и починалата баба, и нейния син, но не познавали жената, която ги повикала от прозореца. Питали ги "Защо не отидохте при /името на сина на починалата/?", отговорът бил "Е па, така!"Бездушието и липсата на гражданска съвест се изграждат още в детските години.