Снимка: visualhunt.com

Две ученички от 3­ клас са били заключени по невнимание в училище "Св. св. Кирил и Методий" в плевенското село Горна Митрополия във вторник следобед.

След 3 часа под ключ 9­-годишните Десислава и Изабела, които са братовчедки, били свалени със стълба от прозореца на тоалетната.

За премеждията на децата разказа пред "24 часа" в сряда чичо им Николай Антонов. Според него около 13:30 часа след края на учебните занимания портиерката на училището казала на момичетата да я изчакат в класната стая, за да се приберат заедно, тъй като живеели в една посока.

Жената забравила за уговорката и затворила училището. Третокласничките останали на чиновете и дори започнали да пишат домашните си. По някое време се притеснили и от отворен прозорец започнали да викат за помощ. Чуло ги дете, минаващо покрай училището, и при случайна среща на улицата съобщило на чичо им Николай.

Той пристигнал светкавично пред училището. Антонов отишъл в съседска къща, взел стълба и децата били изведени.

"Свалихме ги от 4 м. височина. Деси и Изабела бяха изплашени, плачеха. Тревожеха се, че раничките им са останали в стаята. За да успокоя племенничките си, им купих сладолед", каза Антонов.

След спасителната акция той позвънил на тел. 112 и на кметицата на Горна Митрополия, която пристигнала веднага.

"Не мога да коментирам случая, защото се касае за деца", лаконична бе кметицата Атанаска Василева. В сряда Деси и Изабела са влезли в часовете спокойни, увериха от семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase