Архив: Булфото

Във всички училища и детски градини в община Бургас ще бъде осигурено 24-часово видеонаблюдение. До момента 41 училища имат изградено видеонаблюдение. Камери са инсталирани в учебните стаи, коридорите, входовете и дворовете. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Той уточни, че само пет учебни заведения са без инсталирани видеокамери, но предстои и те да бъдат оборудвани.

В шест детски градини също успешно функционира от няколко месеца видеонаблюдение, а в 10 други в момента се изгражда, разясни Николов.

Той посочи, че до края на годината и в останалите 16 ще бъдат инсталирани камери. Под наблюдения са спалните, занималните, коридорите, гардеробиерните и дворовете. Видеопотокът от всяка камера може да се следи на компютъра на директора. Кадрите се пазят 30 дни. По този начин може да се проследят както действията на децата, така и на възпитателите, а също и достъпът на външни лица.

Осигуряване на видеонаблюдение бе част от исканията в националния протест на родителите срещу насилието днес. Те настояват във всяко помещение и в дворовете на градините и училищата да има камери с достатъчно висока резолюция и звук, за да могат родителите чрез онлайн достъп с парола да имат възможност да наблюдават заниманията.

Кметът Николов допълни, че продължава изграждането на мрежата за видеонаблюдение на Бургас. Ще бъдат поставени още видеоустройства в Морската градина, около площади, детски и спортни площадки, пешеходни пътеки и други възлови места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase