Снимка: архив, БТА

10-годишно момче е прието с черепно-мозъчна травма във Великотърновската болница след жесток побой, нанесен от баща му. Зверството било извършено в понеделник вечерта в село Беляковец, защото малкият си бил забравил ключа за вкъщи.

Бащата, известен с агресивния си нрав и лошо пиянство, се нахвърлил върху сина си и го пребил жестоко. Детето постъпило същата нощ в неврохирургията и е подложено на лечение. Според лекарите не се е наложила оперативна интервенция, има опасност за живота му, но е в добро състояние. От отделението са подали сигнал до детска педагогическа стая, откъдето са уведомили и социалните служби.

Бащата отглеждал сина си сам. Майката преди години избягала в чужбина, за да се спаси от тормоза на съпруга. Преди това живеели в търновското село Присово, но от известно време се преместили в Беляковец, казаха запознати със случая, пише "24 часа".

Социалните работници са работили с детето в риск и агресивния баща преди 7 години. През май 2010 г. те получили сигнал от детската градина, където бащата бил забравил сина си. Тогава момчето било отнето от бащата и настанено временно в дом "Пеньо и Мария Велкови" във Велико Търново, но с решение на съда още през септември същата година то било върнато при родителя.

"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата", каза шефката нa Дирекциятa зa coциaлнo пoдпoмaгaнe във Велико Tъpново Мая Пешева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase