Снимка: архив, БТА

10-годишно момче е прието с черепно-мозъчна травма във Великотърновската болница след жесток побой, нанесен от баща му. Зверството било извършено в понеделник вечерта в село Беляковец, защото малкият си бил забравил ключа за вкъщи.

Бащата, известен с агресивния си нрав и лошо пиянство, се нахвърлил върху сина си и го пребил жестоко. Детето постъпило същата нощ в неврохирургията и е подложено на лечение. Според лекарите не се е наложила оперативна интервенция, има опасност за живота му, но е в добро състояние. От отделението са подали сигнал до детска педагогическа стая, откъдето са уведомили и социалните служби.

Бащата отглеждал сина си сам. Майката преди години избягала в чужбина, за да се спаси от тормоза на съпруга. Преди това живеели в търновското село Присово, но от известно време се преместили в Беляковец, казаха запознати със случая, пише "24 часа".

Социалните работници са работили с детето в риск и агресивния баща преди 7 години. През май 2010 г. те получили сигнал от детската градина, където бащата бил забравил сина си. Тогава момчето било отнето от бащата и настанено временно в дом "Пеньо и Мария Велкови" във Велико Търново, но с решение на съда още през септември същата година то било върнато при родителя.

"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата", каза шефката нa Дирекциятa зa coциaлнo пoдпoмaгaнe във Велико Tъpново Мая Пешева.

Коментари Напиши коментар

31

Един индивид

преди 3 години

Някои бащи не заслужават уважението и обичта на своите синове, защото съвсем преднамерено и осъзнато контролират съдбите на синовете си, но не към добро, а към зло ! Освен това баща който се радва на нещастието и окаяността на синът си, но тези неща той не ги показва пред други хора, всъщност е човек който не струва пукната пара !

30

Човек

преди 3 години

А баща от Варна, който не може да възприеме че синът му не е като него и обича да контролира съдбата на синът си, а се прави на светец пред други хора, какво трябва да му се случи ?

29

Аномимен 1

преди 6 години

Детето само неиска да се връща при "родителя",иска в дом.....Какво повече ще се разследва и ще се преценява има ли риск?А делото срещу неизвестен извършител.Какво ли трябва да се направи за да стане известен?Къде спи държавата,това е новото поколение...ако оцелее в тази свинщина наречена България.