Снимка: архив, Bulphoto

Шофьорка блъсна две деца на 15 и 16 г. на кръстовище в бургаското село Българово.

Едното от момчетата било на колело, а другото вървяло до него. Тийнейджърите са откарани в болницата, няма пряка опасност за живота им, но ще прекарат ваканцията в болничната стая.

Инцидентът станал около 18,45 ч. на 10 април, на  кръстовището на улиците "9 септември" и "Атанас Манчев".

Автомобилът, управляван от 40-годишна жена от Българово, отнел предимството и блъснал преминаващите през кръстовището деца.

При удара детето, което било на колело, е получил комоцио. Настанено е в отделението по неврохирургия към  УМБАЛ Бургас. 15-годишният му приятел е в със счупена бедрена кост, настанен в отделението по ортопедия в същата болница.

При тестване на водачката с дрегер за употреба на алкохол, апаратът отчел 0,15 промила, съобщават от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Тази нощ в Несебър пък почерпена шофьорка предизвика катастрофа, но само с материални щети.  Малко след 1 часа на ул."Хр.Ботев" се ударили "Фолксваген Голф," управляван от 19-годишен младеж от Несебър и "Форд Фиеста".

Зад волана на фиестата била 46-годишна жена от Несебър. Дрегерът отчел 1,37 промила алкохол в кръвта на водачката. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase