Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание по доклада за изменение на цените на електрическата и топлинна енергия, вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 година.

Според предложението в експертния доклад повишението варира за различните градове между 18 и 38% заради спецификите на отделните топлофикации. За София се предлага увеличение с 22.70%.

Още по темата

Енергийният регулатор вече одобри поскъпване на природния газ у нас с близо 30% от 1 април, а повишаване на цената на природния газ с над 5% се отразява върху тарифите на топлофикационните дружества, тъй като използват суровината за производството на топлинна и електрическа енергия.

От 13:30 часа пред сградата на КЕВР ще се проведе граждански протест срещу предложеното увеличение на цената на топлинната енергия за клиентите на "Топлофикация" София ЕАД.

Водата в София също поскъпна от 1 април – с 18%. Очаква се поскъпването на доведе и до повишаването на много ключови услуги и продукти на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase