Снимка: Facebook

Ученичка от град Смядово, Шуменско, с богато криминално досие и условна присъда, влезе в две къщи за ден. 18-годишната е задържана в неделя, след като успяла да открадне таблет от едното жилище, но се провалила във второто, съобщават от полицията.

Около 14:00 часа в неделя момичето влязло през незаключена дворна врата в имот на ул."П.Волов" в Смядово и опитала да отмъкне портфейл с 40 лева.

Стопанката чула шума и се развикала, поради което тийнейджърката не успяла да вземе чуждата вещ и избягала. Била с колело и бързо се отдалечила от мястото.

Половин час по-късно в полицейското управление бил получен сигнал, че от частен дом на ул. "Смеда" е откраднат таблет, информира "Труд".

Полицаите веднага поели към дома на момичето. Тя се опитала да си създаде алиби, като излязла с мокра коса и обяснила, че била в банята в този момент.

Униформените обаче открили таблета в нея и я задържали за 24 часа в полицейското управление. Започнати са нови две досъдебни производства.

Биляна е известна на полицията с множество кражби, шофиране след употреба на наркотик и катастрофа с откраднато возило. Всеки път полицаите я хващат.

До момента на два пъти е залавяна да краде коли. По Коледа м.г. тийнейджърката е отмъкнала лека кола "Ауди 80", като е била заедно със своя 14-годишна приятелка.

В края на юли м.г. е откраднала цял бус "Мерцедес Вито" в Смядово, като с него е успяла да стигне дори на купон в Шумен. Там обаче е катастрофирала на улицата, давайки на заден ход, като е блъснала две коли, но успяла да се измъкне. Малко след това униформените са я заварили в буса и са установили, че е била напушена с марихуана.

В края на януари т.г., седмица след като навършва 18 г., е откраднала 40 лева от дамска чанта в лекарски кабинет в Шумен, докато е придружавала своя позната. 

18-годишната има в кримидосието си серия от кражби. От строителен магазин в Смядово е отмъкнала стоки и 500 лв. През май м.г. участвала в обир на жилище, от зеленчуков магазин е откраднала 240 лв., преди това обира дядо.

Тийнейджърката е прочута със своите удари още от 17-годишна. В профила си в социалните мрежи пише: "Това, което нямам, съм готова да го задигна".

Момичето е ученичка в самостоятелна форма на обучение в 11 клас на Професионалната гимназия по строителство в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase