Снимка: Монитор

Смартфон "Samsung Galaxy S Duos" гръмна до главата на спящ ученик от Пловдив и подпали юргана му.

Десетокласникът се събудил и видял пламъци и пушек. Оказало се, че батерията на смартфона му, който бил включена в зарядното, се подпалила и изгърмяла.

Инцидентът станал миналата седмица. Първо се чул гърмеж, а после младежът усетил топлина до главата си. Обърнал се и видял, че телефонът му е на парчета.

От устройството излизал пушек, а батерията горяла.

Още по темата

"Телефонът е с нова батерия. Не е в гаранция, но по нищо не личеше, че има дефект", коментира момчето пред TrafficNews.

Младежът, който учи в елитна пловдивска гимназия, дели стаята с по-малкия си брат.

Пламаците от гръмния телефон подпалили матрака и юргана. Ученикът се опитал да загаси сам и с голи ръце пожара и така получил леки изгаряния на ръцете си. Той грабнал батерията и я наврял под чешмата, за да я угаси. Разтопената пластмаса обаче се залепила за кожата му.

"Хубавото е, че реагирахме навреме, защото можеше да има много по-големи щети. Притесних се повече, отколкото ме болеше", казал още младежът.

По думите му той бил потърсил лекарска помощ, но в Спешното приемно отделение и в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Св. Георги" такъв пациент не е минавал, не е бил регистриран и не е преглеждан.

Преди време Samsung спря от продажба новата серия апарати Galaxy Note 7 заради случаи на избухнали устройства от дефект на батерията. При един от тях смартфонът гръмна по време на вътрешен полет в САЩ и предизвика паника сред пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase