Снимка: Reuters/Стоян Ненов

Пух, котаракът, който претърпя успешна операция за възстановяване на функцията на крайниците, след като тежък инцидент с лек автомобил отне задните му лапи, търси нов дом, съобщава Ройтерс.

Още по темата

Припомняме ви, че в продължение на 3 месеца Пух премина през сложни интервенции и рехабилитационен процес. Функцията на крайниците му беше възстановена след извършване на високотехнологична операция, включваща костно вграждане на титаниеви импланти (еднопротези), към които се прикрепват специално изработени външни (екзо) протези.

Този метод все още е в процес на разработване и се прилага само в два ветеринарни центъра по света. Революционната операция е извършена от д-р Владислав Златинов.

"Много сме горди, операцията беше голям успех, това ни дава надежда за други пациенти", споделя Златинов.

Функцията на крайниците на пухкавия пациент вече е напълно възстановена, но няма как да се върне към предишния си начин на живот - на улицата. Поради тази причина екипът на Централна Ветеринарна Клиника - София, където е извършено цялостното лечение, търсят нов дом и стопани за Пух. Вече има няколко души, които са изразили желание котаракът да стане част от семейството им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase