Снимка: Черно море

Бебе за малко да се роди в багер при спасителна операция в с. Въглен. От областния управител на Варна Стоян Пасев разбрахме, че машината била пратена с линейка до селото, за да окаже помощ на родилката. Първо багерът пробил снежната блокада и при по-тежка зимна обстановка можело да се стигне до раждане в него. Въпреки това детето проплакало на път за Варна и е абсолютно здраво, както и майката, съобщи ИА "Черно море".

"Ще наградим багериста“, добави Стоян Пасев.

Той разкри, че общо 4 бебета са родени в зимната блокада на областта. Другите 2 са от Аксаково, има и от с. Климентово.

Почти всички второстепенни пътища в областта обаче са затворени, каза той. Най-тежко е около Вълчи дол, където бяха 3 дни без ток заради авария. Снегопочистващата фирма на Суворово се оказа с повредена техника и остави селата Дръндар и Николаевка в преспите.

Областният събира кметовете, за да види кои фирми почистват в района и има ли такива с няколко концесии и без свършена работа.

От общините Бяла, Долни Чифлик и Аврен са преборили стихията със собствени средства, похвали ги Стоян Пасев.

С военна техника са спасени цигански музиканти, които закъсали в снега между селата Климентово и Кантарджиево. Около Балчик дузина румънски коли също бяха изтеглени от армията. Областният управител Стоян Пасев изказа специални благодарности към военните. Спасен е човек с инсулт в с. Куманово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase