Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 2000 души се събраха снощи край красивия бряг на река Дунав край Тутракан, за да посрещнат изгрева на 1 юли. Там на живо пя легендарният Джон Лоутън. Той свърши своето изпълнение точно в 05:30 часа, а час по-късно напусна сцената.

"Това е десетата ми година тук. Фантастично е", сподели световноизвестният рокаджия пред Bulgaria ON AIR.

"Доколкото знам България е единствената страна, в която се празнува Джулай морнинг по този начин. Обичам страната, мисля, че е чудесна, обичам хората, защото те са много гостоприемни, харесва ми и времето", сподели той.

Изпълнителите на БТР подгряха преди качването на рок легендата.

"Според мен се получи много хубаво. Страхотна локация, която е предоставена от кмета на Тутракан. Няма нищо по-хубаво от това да си на точното място с хубавото слънце, което да изгрее и да си с точните хора и музика", каза Наско от БТР.

"Чуден изгрев, чуден Джон Лоутън и Наско, любими песни", така присъстващите определиха нощта. "Това е едно зареждащо начало на лятото", допълниха те.

Сред известните личности, които са на брега на Тутракан в първия ден на юли са Христо Мутафчиев, Васко Кръпката и дори депутатът Валери Симеонов, който сподели, че е личен приятел на Джон Лоутън.

Актьорът Христо Мутафчиев каза, че за пръв път идва и посреща Джулай морнинг на брега на Дунав.

"За мен посрещането на слънцето всяка сутрин е като раждането на нов живот. Аз съм луд фен на рока. Много близки приятели сме с момчетата от БТР, а и с Джон Лоутън", сподели той в ефир.

"Посрещам Джулая за втора година. Първата ми година беше в Каварна и в момента, в който политиката се намеси в културата, ние се преместихме в Тутракан. Не бих казал, че има някаква особена разлика между посрещането на изгрева на морето и на брега на реката, мога да кажа само, че е вълнуващо, защото тук като видиш колко е голяма реката и сърцето ти започва да бие по-лудо", допълни актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase